The challenger´s första tävling 2010

Efter lydnaden i lördags åkte jag hem och packade om bilen, för sedan bar det av ner till Kristianstad. Först stannade vi vid Eken i Kållered där vi plockade upp Cecilia med Patric och William samt Michaela med Benny. Med rätt så lagom full bil gled vi enkelt ner till Sofie med Vilja i Kristianstad, där vi skulle tillbringa natten. Underbara Sofie! Väl framme serverades det färska ärtor-soppa med nybakat bröd till. Vilken härlig uppladdning inför tävlingen det var. Efter en stunds tjöt i soffan och en kvällspromenad efter detta kröp vi ner i varma och goa sängar för att samla lite skönhetssömn inför söndagens agilitylopp.


Linn, jag med Chili i knäet och vår allas fotograf Cecilia i solen.

Efter en hejdundrans första hopplopp (inoff. individuellt) där Chili och jag kom in på en andra placering(se loppet här!), efter lagkompisarna Hanna och Janis, laddade vi inför agilityloppet. Jag hade hoppats att kontaktfälten skulle sitta nu, men icke... Se bilden och ni förstår... (och loppet finns här!)


Liiiite för mycket vilja och på tok för dåliga kontaktfält.

Till tredje loppet laddade vi om, och bestämde oss för att glömma det dåliga loppet och bara tänka på det som gick bra. Det gick lätt eftersom det var prisutdelning mellan de individuella loppen och lagloppen. Nedan: Hanna med Janis överst på pallen, sedan jag och Chili snäppet nedanför...



Laget började med ett hopplopp där starten var lurig för alla sex inblandade(Andreas med James var tyvärr beordrade vila). Två hpp och en 90-graders sväng till vänster och därefter mellan två tunnlar för att ta sig över långhoppet... ajajaj vad många som diskade sig där. Så gjorde även jag och Rosa, medan Hanna samlade på sig fel istället, men gick i alla fall igenom. (se Chilis lopp här)



Ny laddning inför lagets agilitylopp... Vi gick in för att bara gå igenom banan med alla tre hundarna, och det gjorde vi! Kanske ska man gå in och sätta upp mål för att klara det i laget? Mitt andra mål i det loppet var att Chili skulle skärpa sig på kontaktfälten. Och banne mig, det gjorde hon(dock med mycket påtryckning från mig). Med en rivning på tredje hindret (grrrr!) och fel på uppfarten(???) på gungan gick Chili och jag i mål på 10 fel men med en bra tid. Överlycklig att vi klarade vårat mål i laget åkte vi ändå hem utan pinne, men nöjda över att vi tre gått igenom banan med alla hundarna i alla fall.



Lowas agilitylaglopp: http://www.youtube.com/watch?v=6bX4qlEMvhI
Janis agilitylaglopp:  http://www.youtube.com/watch?v=GjLNYMyd-Nc
Chilis agilitylaglopp: http://www.youtube.com/watch?v=zclQLEgYRDI




Bästa vänner.

Lydnadstävling klass 2, Partille

Det blev klarblå himmel och solsken denna lördag, och ingen var mer tacksam än jag. Chili och jag gick upp vid halv åtta i morse och åt frukost. Sedan packade vi in oss i bilen och åkte till Partille Brukshundklubb där vi skulle starta i tvåan för första gången i år. Antingen skule det gå bra, eller också inte - sådan inställning har jag till lydnaden, trots att det är ganska roligt. Jag har väl insett våra tidsbegränsningar och tar lydnaden mer som ett lugnare avbrott i agilityn...

I alla fall fick Chili och jag startnummer fyra, och vi begav oss upp till träningsplanen. I vår platsliggningsgrupp var det sju hundar, och eftersom att det är lydnadsklass två tog jag för givet att alla hade sådan ordning på sina hundar att alla hundar skulle ligga stilla under "platsen". Då tre minuter hade gått möttes vi av fem tokiga hundarsom kom farandes från planen med ivriga miner. Två hundar låg kvar på sina platser; båda border collies, varav en var min! Jag gick stolt tillbaka till Chili och ställde mig vid hennes sida. DUTTI VOVVE! Två av de andra hundarna fick gå av planen och vi resterade fem ekipage fick göra om "platsen". Det gick lika bra gång nummer två.

Momenten orkar jag inte dra här, men jag var över lag nöjd med Chilis arbete. Jag vet redan var vi behöver träna mer på, och det var på de momenten som vi fick avdrag på poängen. I alla fall gick vi av planen med ett helhetsintryck på nio poäng (9/10) och satte oss i solen för att vänta på resultaten... När resultaten lästes upp amnade Chili och jag på en delad andraplacering med futtiga 171p, dock ett första pris. Detta fick vi ändå vara nöjda med =) Bara en tävling till nu då i tvåan så har vi LP2 snart.



Nu laddar vi på nytt här, men nu är det agility i huvudet igen! Vi lämnar strax skutan och åker ner till Kristianstad där vi kommer tävla lag!!! =) Blir ett par individuella lopp också, men dessa är inofficiella tyvärr. To be continued...

Inoff. Rydsberg

Så gjorde vi årets första inofficiella tävling. Klart man anmäler sig om tävlingen går en mil hemifrån! =)



I alla fall gick första loppet (öppen agility) bra. Jag höll mig perfekt placerad och fokuserad hela banan och Chili tog sitt ansvar. Hon lyssnade väl och sprang som hon alltid gör - 100% av sin maxkapacitet. Alltid lika roligt att höra att jag har en så duktig hund. Publiken rungade när vi kom i mål och vi laddade inför nästa lopp som gick ett par timmar senare.



Öppn hopp A rev Chili första hindret. Tror det berodde på att ho var tokladdad och att andra hindret var en lång tunnel(hon sträcker ut och blir lägre då) samt att jag gick i tankarna på att jag inte fick glömma att ta en makarontunnel från det andra hållet än jag hade banvandrat. Jag trodde nämligen att ingågen ar valbar, och självklart gjorde jag tvärtom när jag banvandrade. I alla fall tog Chili en 90-graders sväng ut till slalomet efter tunneln och gick sedan mycket fint resten av banan. Mycket nöjd med våran insats.



Vi hade bara en bana så dagen var lång med en massa väntan. Besökare kom, kikade och gick igen då vinden ven in genom både njurar och benmärg. Sista loppet, som gick ca 15.30 var en riktig springbana. Jag planerade en grym väg jag skulle ta, och det lyckades jag med, och det satt fint. Vill man så kan man verkar det som! Tyvärr var nog Chili lite trött och blev pressad av att jag låg så mycket före henne under i stort sett hela loppet, så hon rev tre hinder som hon inte borde gjort. Det var inga felvisningar av mig och hon kom heller inte in fel på hindren.. hon helt enkelt slarvade. Ut och träna hinder under stress igen.

Väl hemma, frusna och förkylda(i alla fall matte) somnade vi som två högar framför den varma, sprakande brasan, tog nässpray då näsan var bomtät och tinade upp oss igen. När jag vaknade var jag alldeles röd om kinderna och svettades, så nog blev jag uppvärmd alltid!

ikväll blir det en lugn kväll med vinnande innebandypojkvännen framför TV:n. Han är också lite klen nu för att han fick visst en rejälv armbågssmäll rakt över näsan och tänderna så blodet rann och tänderna hängde löst =P hihi... plutten. Var sin Ipren och en stor flaska vatten gör nog susen ikväll. Kram och goodbye goa läsare!

Att göra slingor...

Jo då, så äntligen tog mannen sitt förnuft till fånga och gjorde som jag sa. För att lysa upp lite mer i vårsolen krävdes lite ljusa slingor i kalufsen, och för att få till detta var han tvunen att ha på sig den fulaste mössan vi kunde hitta inne på ICA - fast den hade ju trots allt en skärm =P



Undrar just vem som hade roligast - han eller jag? =) Haha!! Såå ful mössa alltså, men Chili hon var inte snyggare i den än honom:



I vilket fall är jag rätt nöjd med min arbetsinsats och dagen efter tackade han mig för hjälpen och sa att han tyckte det blev bra. Tur för mig antar jag... hihi här ser ni resultatet:



Idag (måndag) har Chili och jag varit ute och gåtti skogen, bredvid Lensjön, ihop med våra kompisar Patricia, Sofia och hennes hund Shiba. Det var ett underbart skönt väder och med svettiga ryggar gick vi hem till mig och drack te och åt kvällsmat. Tack tjejer för en tokskön promenad med mycket tjöt! =) Nu inväntar vi bara vår nya lilla håriga kompistös som snart ramlar ner i brevlådan...

Lite skoj:


> > En man bärs in på akuten med benbrott, blåslagen och med en golfklubba
> > virad
> > runt halsen.
> >
> > - Vad har hänt? Frågade en läkare.
> >
> > - Jag spelade en runda golf med min fru, och hon slog ut bollen i en
> > kohage. Vi gick dit och letade.
> >
> > Då såg jag att en av korna hade nåt vitt där bak.
> >
> > Jag gick dit och lyfte på svansen och där satt mycket riktigt en golfboll
> > med min frus initialer på.
> >
> > Jag höll upp kosvansen och ropade till min fru.
> >
> > "Den här ser ut som din". Sen minns jag inget mer.

Påsk, Elmia och lyckad(?) grillkväll.

Så kom påsken och harens goda påskägg med den. Alla barnen fick var sitt ägg fyllt med massor av godig, och till och med pengar! Pengarna blev ett bidrag till mässan vi skulle åka till på påskaftonen i Jönköping.



Lördag kl 11.00 kom Sofia, bror min och dennes sambo upp till Micke och hämtade upp oss. Vi åkte med en bil som så småningom passade in i "de välvårdade bilarnas zon", nämligen Andreas nya v70. Väl framme i Jönköping stannade vi på IKEA för att äta lunch innan vi traskade in på Elmiamässan. Att få parkering var lättare än någonsin - alla parkerade precis som de kände för så vi körde upp mitt på gångbanan och svängde av och ställde oss på en gräsmatta.. haha. Med en stor sol i ögonen och massor med biltokigt folk omkring oss gick vi in på mässan. Vilka åk där fanns. Den ena värre än den andra - och då menar jag snygga.



Min alldeles egna favoritsyn var denna mysticblue Corvette:



Men också denna VOLVO såklart!!!! Men jag undrar vad meningen med att ha den så lång? Kanske är till för att användas som likbil för de kräsna =P



Mina goa vänner jag åkte dit med:
Sofia, Andreas, Patricia och Mikael.



På väg hem från mässan stannade vi för att köpa mat inför kvällens grillkväll. Mikael, jag, Andreas och Patricia hade planerat vårens första grillkväll på altanen i kvällssolen. Det började illa med att Herrljungas affärer var väldigt stängda, så vi åkte till Vårgårda en halvtimme innan även den mataffären stängde. Vi handlade mat och snacks för flera hundra och åkte tillbaka till Mickes pärons place och riggade grillen. Solen värmde lite lätt fortfarande (kl: 18.00) och vi började med maten och sög på några drycker. Mickes kompisar var inbjudna kl 19.00.







Folket började så sakteligen droppa in, men det var inte en jävel som åt av maten vi hade fixat. Var och en med sin anledning... tacksamt, så som vi ordnat för att ha det färdiglagat i tid... Men men, vi fyra "ordinarie" åt och mumsade på våra goda grillbitar med kyftpotatis, sallad och bearnais. Vid 20.00 började kylan krypa sig på och vi flyttade in folket, typ. En och en halv timme senare hade folket gått igen, för de skulle visst "gå vidare". Hmm... ok, "ha en bra kväll då". Där satt vi fyra kvar själva, men det ar faktiskt rätt så skönt. Kollade lite på TV:n och tjötade om allt möjligt. Gick och lade oss vid 24.00 och vaknade utan någon direkt huvudvärk någon av oss.

Söndagen gick åt till att byta däck och greja med bilen. Mamma och pappa bjöd på påskmiddag och kvällen fylldes av ett biobesök i Gbg - "The bounty hunter".

Trots att jg jobbade både fredag innan och måndag efter helgen kändes helgen ändå lång. Måndagen avslutade jag och Chili på klubbens agilityplan där både hon och jag gick i däck efter några goa och roliga övningar. Chili är den bästa.

RSS 2.0