Semester!

Åhhh vad mysigt med semester och vila och bara göra vad man vill. Det tycker både Chili och jag som faktiskt gått in i en vilofas nu. Chili sover mycket och är lugnare än vanligt, samt att jag är tröttare när jag har tid att vara trött men ändå massor med energi att hitta på saker. Veckan som gick var Micke, Chili och jag på Fykan och gottade oss, med lite blandade väderlekar. Här kommer lite semesterbilder:


Vårt fina hus i förgrunden.


Vår båt i mitten och vår gamla sjöbod till höger.


Festpinglan Sara och Combat kom och hälsade på på Fykan. Det blev en vild utgång lördag i Kungshamn, trevligt!!


Ååååå skål då!


Rock ´n Roll!!!


Glada flickor på fest =) Vi ÄGDE!!


I båten på väg ut mot klipporna för dagens solande!


Combat, Sara och Chili schteker i solen....


På väg ut för att kolla på sälarna i regnet.


Fisket var det inget fel på. Torsk, Sej, Makrill och Öring i nätet satt inte fel =)

En härlig hundhelg med vallning och agility!

Så gick ännu en helg som lyckligvis bjöd på helt rätt väder för att träna/tävla med hund - mulet och ljummet båda dagarna. Lördag morgon packade vi ihop oss för att åka och försöka oss på vallningen igen, nu med blodad tand =) Förra träningen visade ju Chili intresse för fåren i ca tio minuter, sen var dom mindre roliga igen. Kul ändå att hon faktiskt började SE de ulliga vita! Lördagen bjöd på en uppvisning jag aldrig kunde drömma om. Chili tittade inte på något annat än fåren under hela träningen som varade i ca två timmar.... otroligt. Chili tände!!!!! När jag idag (onsdag) skriver här har vi precis kommit hem från ytterligare en vallträning hos Birgit Zabel i Hällingsjö. Hon är en duktig tränare för nybörjare, verkligen. Tar det lugnt och fint, tillåter inte att hundarna skadar fåren och förklarar precis vad det är hon vill att förare och hund ska uträtta. Idag kunde jag gå med fåren hack i häl med min lilla svartvita Blomma kilandes efter, lugnare än jag någonsin sett henne - med fokus på djuren och väl lyssnande på mina kommandon. Vilken känsla. Vi gick i serpentiner och Chili följde upp så bra. Ännu har vi inte funnit balansen, men driva fåren är numera inget problem, i alla fall inte på så snälla får som Birgit har =)Söndag morgon var det också uppstigning tidigt, vi skulle nämligen till en egilitytävling så nära som i Bollebygd. Så himla skönt att det var en tävling i närheten för en gångs skull. Jag och Chili körde två hopplopp i klass två, rätt kniviga banor båda två, men det gick över lag väldigt bra. Jag är så himla glad att jag har Chili, hon är verkligen bäst. Så roligt att få kommentarer som: "Jenny, vilken hund du har!" och "Vilket slalom!" och "ooooo" rungandes i publiken när vi kör. Bara så härligt! Alla blommor i världen till dig min sköna =)Promenad i regn och ryggsäck

Idag var det bedrövligt äder ute, men jag hade bra kläder och bra skor, så Chili och jag satte igång vandringen ut i vildvuxen skog med Arro istoppad i min ryggsäck. Ville ju inte att stackars liten skulle få ligga hemma alldeles ensam när vi gick ut i skogen och fick frisk luft! Arro skulle aldrig ta sig fram så långt i sån vegetation, så därför fick han åka på ryggen:Jag ska försöka ta ut Chili mer och trampa mossa, stockar och tuvor. Bra balansträning och hon älskar det! Förbannat bra motion för mig samtidigt =) i alla fall idag när jag hade 8 kg till på ryggen. Arro verkade må prima i sin säck i alla fall: 

Vallning 2009

Hejsan hoppsan vilken öppning hon gjorde idag, Chili, på vallningen. Hon var helt plötsligt något så när fårintresserad och ville helt och hållet in i fållan med de ulliga. Jag kunde sakta henne bakom fåre och vi drev ut fåren ur fållan. Sedan gick vi i serpentiner för att få en ordentlig rörelse på fåren och för att försöka väcka Chilis magra intresse. Första tillfället gick detta bättre än väntat, och min tränare ssa att nog finns det vallgener även i denna hunden! Kul att höra - bättre det är vår tränare förra sommaren som sa att vi var ett hopplöst fall.


Chili spanar in fåren - härligt att se.


Förbigång två meter framför nosen.


Lite senare på morgonen, och Chili har tappat intresset igen...


Trötta. Vad ska vi göra med dig, Chili? Toka =)

Gotland 2009

Så var vi på Gotland, vårt agilitylag samt några fler tokiga agilitygöteborgare. Vi hade en kanonfin helg i strålande solsken och med glada hundar. Jag och Chili körde sammalagt 12 lopp på tre dagar, men hon blev nog inte trött av det, för sista individuella hopploppet vann hon! Vi flyttade fram våra starter söndag eftermiddag för att hinna med båten över till Oskarshamn igen och det var väl nästan med nöd och näppe vi hann det... haha, spännande =)

Jag och Chili plockade hem tre pinnar av våra sex individuella och vi tog två SM-pinnar med laget The Challengers!!! Sååå himla roligt. Two down, two to go! =) Sedan är det förhoppningsvis SM i Karlstad som gäller nästa år...hoppas hoppas hoppas.... Nu till helgen åker laget upp till Åtvidaberg för att tävla igen, men denna gången fick jag inte ledigt från jobbet, så Chili får ta sitt pick och pack och åka med Hanna imorgon redan. Saknar henne redan ju!!!

Träffade förresten Chilis kullsyskon Techno (Buse) på Gotland, han var en stilig kille!

Här kommer lite från Gotland i foto och film:

Här kom vi på tredje plats med laget, här endast Chilis lopp:
http://www.youtube.com/watch?v=2BbYtMv-12Q

Här kom vi tvåa individuellt:
http://www.youtube.com/watch?v=fIM1gOPtThM


Här är ett till lopp där Chili och jag kom på en andra plats:
http://www.youtube.com/watch?v=skfHBwDP36c


Och här är ett laglopp där Chili och jag drog på oss en disk tyvärr, men för övrigt ett bra lopp:
http://www.youtube.com/watch?v=asEcDAMvkVo
RSS 2.0