Tre lopp från Falkenbrg

Hittade visst tre filmer som min käre sambo filmade när vi tävlade individuellt nere i Falkenberg för ett tag sedan. Klicka på länkarna och kolla om ni vill =) Det är faktiskt väldigt fina lopp, tyvärr alla med något fel dock.

Agilityklass 3
http://www.youtube.com/watch?v=hWp9zXzrSK4

Agilityklass 3
http://www.youtube.com/watch?v=4vsMabUDLdM

Hoppklass 3
http://www.youtube.com/watch?v=EEwP7T014gg

Sex hundar, sex tjejer, ett berg.

Så var det avklarat. Bergsbestigning av Sveriges högsta berg, Kebnekaise.En helt förstummande upplevelse väl på toppen och en hissnande känsla av bergets höjd. Vi var ovan molnen och såg en stor del av Sveriges yta.Vandringen upp var påfrestande - stenar som rullade och riktigt farliga branter emellanåt. Vi var tvugna att hålla avstånd till den framför för stor risk att få en bumling rullandes på sig vad det, banne mig.Jäkla bra hundar vi hade måste jag säga! Hur vältränade som helst, men OJ så trötta de blev på vägen upp. Trots mängder av vatten i både forsar vi korsade, glaciärvatten i flaskorna, extrasnacks och extra energi samt ett helt gäng pauser la sig hundarna platt fall väl uppe bredvid toppen.Här gick förarna upp i omgångar och fick känna på en helt otrolig känsla... Döden kändes plötsligt väldigt nära - ett steg fel i snön och jag hade glidit ner för baksidan av toppen... en snubbe förra året gick det ödet till mötes. Rysningar gick genom min kropp och tankar om vilka personer jag älskar dök upp. Några snabba foton och sedan hoppade jag - rutchkana ner mot säkrare mark! Puh, HÄFTIGT!!! Kallt om stjärten men det var det värt. Jag åkte alltså på rumpan ner från toppen av Kebnekaise =PVilket gäng säger jag. Tack flickor för en helt otolig upplevelse!!!

Jeanette och Pax:


Hanna och Janis:


Emma och Teo:


Sarah och Combat:


Sofie och Vilja:


Chili och jag:

-På toppen! Blomman och jag. Kärlek.

Gotland 2011

Så åkte vi äntligen  till vårt kära gotland härom helgen igen! Det brukar ju gå bra för laget där, och så skedde även i år. Av sex möjliga laglopp kammade vi hem tre SM-pinnar till SM 2012. Bara tre kvar nu då alltså. Tur man är fyra i laget så vi har råd med en diskvalifikation, för det är alltid någon som gör någon miss. Vi har en ny lagmedlem i år: Sofia men Fam, en svart blandrastik som allt som oftast går nollade och på så sätt är ett säkert ankare i laget. Välkomna!! =)

Individuellt gick det dessvärre inte alls bra för mig och Chili. Med en ganska otränad och halt hund gick inte tävlingen riktigt som jag hade önskat. Stukningen av en tå uppstod tyvärr under första loppet så detta gnagde på mig under hela helgen. Hoppade till och med över ett par lopp sista dagen. Hon var knappt märkbart halt, men det är tyvärr så border collies fungerar - de visar inte att de har ont. Ta t.ex. Chilis eventuella fästman: Zac (Jörgen Tellqvists) som vid landslagsuttagningen föll av balansen och landade lite illa på revbenen över ett hinder men körde på ändå. Senare efter många massagestunder och veterinärundersökningar visade det sig att två revben var frakturerade, men vad gjorde väl det, tyckte Zac. I alla fall så blev inte hältan värre under helgen, men tån var rejält svullen. Idag är den nästan tillbaka i sin normala storlek, men inte riktigt. Hoppas det är återställd på onsdag då vandringen mot Kebnekaise börjar...!!!

Obs: Lägger in en bild på Zac som förhoppningsvis kan bidra med några ulliga valpar i november... Beror dock helt på mig och Chili och hur det ska gå på VP:t i augusti....!!!!!!!!!! =SJörgens tankar:
"Zac är min tredje border collie. Han är född 20040216 efter Asphagens Don och Hexgårdens Hexa. Zac motsvarar mina förväntningar. Han är fysiskt en välbyggd hund med ett mycket bra psyke i tävlingssammanhang och en stor koncentrationsförmåga. Zac är en mycket trevlig, tillgiven sällskapshund som är lätt att ta med sig i alla situationer. Han är den mest kompletta border collie jag har haft hittills.

Inom vallningen visar han stor förmåga att driva djur självständigt och även här har han en stor koncentrationsförmåga. Han arbetar med ett bra, jämt tempo i vallningen vilket gör att man kan hålla honom på tassarna nästan hela tiden. Efter träningen börjar även hämten att se riktigt bra ut trots att dessa från början inte såg så naturliga ut men de fanns där. Zac visar även en bra djurhantering, han har en bra känsla för fårens dragningar."

Midsommar och 25-årskalas!

Tack alla glada och otrloigt goa vänner som kom och firade min 25-årsdag samt midsommar med oss på Fykan, det var kanon! Mycket mat, mycket prat och mycket dans - helt perfekt. Hoppas ni alla hade lika trevligt/roligt som vi, för vi är mycket nöjda med ert deltagande ;-)

Har "lånat" lite bilder från andra då jag själv inte hade framme kameran något för en gångs skull. Tack för det, hehe =)


Andreas o Chili, Sofie o Vilja, Sarah o Combat, Oskar, Jonas, Peter, pappa och Mikael.


Oskar, Andreas, Sofie o Moss.


Sarah o jag.


Gänget i sjöboden!


Jag och Sofie (Micke och Oskar bakom).


Micke, Jonas och Peter.


Micke, jag, jonas, Peter och Patricia.


Patricia, Sofie, Sarah och Jonas - The Floorfillers!

Agility SM 2011

Så var det gjort. Mycket nerver. Trots att folk omkring mig var nervösa kände jag mig inte så nervös själv faktiskt. Tyvärr gjorde vi några minimala missar både med laget och indiviuellt så ingen placering för någon av oss. Tråkigt, hade väntat mig lite bättre resultat, men sånt é livet! Ladda om för SM 2012 och träna bättre, förhoppningsvis utan skador precis innan nästa SM osv... Men det var kul att ha varit med ett år iaf! Tack laget The Challengers för det gångna året - nu siktar vi redan på nästa!! =)
Rosa och Lowa


Hanna och Janis


Jag och Chili


Andreas och James


Hejarklacken


Ännu mera hejarklack


Micke och pappa


Pappa, jag och Agne

Semestertider

Första lilla semestern tillbringade jag nere i Ängelholm. Det var samma helg som Chili och jag tävlade i Falkenberg men dessvärre inte tog hem några poäng. Resten av helgen var underbar med härlig människor och kalasväder. Kändes som utomlands då det var stekhett på dagarna. Nedan följer lite bilder från detta evenemang:RSS 2.0