Agilitykurs för Stina o umgås med Sofie

Tack vare en urgullig arbetskamrat slapp jag arbeta kväll i fredags. Därför kunde jag med ro köra ner till skåneland och min underbara vän. Tyvärr blev det snöoväder och riktigt halt att köra på vägarna, men fram kom vi till slut om än något sent gentemot planeringen. Sofie hade så klart dukat upp och fixat käk när Chili och jag äntligen kom fram. Massor av tända ljus och några öl låg på kylning. Mycket tjöt om diverse ting och många världsproblem lösta... Sedan var det dags för två förväntansfulla blondiner att samla sin skönhetssömn.

Lördag morgon ringer klockan: 06,30. "Upp och hoppa ligg inte och dra dig, du och jag måste fånga dagen..." Packa matsäcken och på med varma kläder, sedan en och en halv timmes resväg till ett ridhus ute i bushen för att umgås med måttligt likasinnade. Mycket fika och varm oboy, Hej! vad jag tänkte på träning i kommande vecka.

Det var riktigt svårt att fotografera inne i ridhuset, som vanligt, men här kommer några ändå =):
Stinas "Dell".


Rebeccas "Lakrits".


Veronicas "Ila".


Sofies "Vilja".

Förväntansfulla...!

På fredag styr Chili och jag kosan ner mot Kristianstad och underbara Sofie och hennes Vilja-tok! På fredag ska vi bara mysa och tjöta massa skit och äta gott, men på lördag drar det igång. Vi är nämligen anmälda till en agilitykurs, det var länge sedan vi gick nu, Chili och jag. Det är duktiga Stina Mattsson från La Stockholmos som ska försöka få oss till bättre agilityförare är väl planen =P Både lördagen och söndagen kommer vi att viga alla våra vakna timmar till agilityn och alla roliga människor i denna sport.Det bästa av allt i helgen är dock att umgås med dig Fisen och din loppa! Ska bli så roligt =)


De flummigaste...?!
De vackraste...!

Rättvik åt fanders

Tänkte jag skulle lyckas och komma hem lite gladare från Rättvik där vi var nu i helgen. Laget hade anmält sig till agility och hopp på lördagen, och vi alla körde individuellt både lördag och söndag. Lördagen gick inte alls... lagloppen drog Chili och jag på oss massa fel och individuellt gick det käpprätt åt h...... Hon tappade fokus ibland, rev ibland och lyssnade bitvis bra, men inget som räckte till något resultat. På kvällen gick vi ut och käkade på restaurang och bowlade lite, vilket gav mig bättre resultat än vad agilityn hade gjort.

Söndagen bjöd på lika soligt väder, precis som lördagen, med några minusgrader. Vi ladddade om för det två individuella loppen och först ut var hopploppet. Gick kalas och Chili kändes med mig som vanligt igen, men hon rev tyvärr ett hinder. Med en 15:e placering fick vi i alla fall en SM-pinne. Mycket nöjd över loppet väntade vi in agilityloppet - loppet som vi planerade ta hem segern i. Men icke. Trots snabbaste tiden kom vi på 32:e plats av ca 130 startande med 10 fula fel. En rivning, okej, men sen hoppade Chili av nedfarten på A:et. Jag blev måttligt besviken.... En tasslängd ifrån kontaktfältet och SM-pinnen var körd.

En lång sekvens där Hanna först kör Lowa i ett felfritt lopp, och där jag senare kör Chili.

http://www.youtube.com/watch?v=a7gU6Nb9HuI

Chili diskar sig strax efter slalom och jag blev gött besviken igen. Hon lyssnade inte, eller så hörde hon inte på grund av den höga ljudnivån som blir på grund av alla förbannat jobbiga hundar som bara skäller och skäller och skäller...!!! Men men, nu glömmer vi denna helgen och satsar på vallningen ett tag framöver. Det är inte agilitytävling igen förrän MyDog så vi kan ju ta det lite lugnt med den träningen nu.

Kram å hej och krya på dej

Inte alls lika roligt...

Idag var Chili och jag på kurs igen, men idag var varken jag eller Chili glada när vi åkte hem. Snarare ledsna. Det var fler deltagare idag och jag fick se på både det ena och det andra ekipaget. En äldre man som använde skämsel och våld när hunden inte gjorde som han ville. Hunden ville till slut knappt inte komma i närheten av sin förare då den var rädd att få stryk. När det sedan var min och Chilis tur tog Lotta över och tryckte ner Chili så mentalt att Chili nästan inte ville valla mer. Hon drog på henne ett strypsnöre och placerade det högt upp i nacken så att det skulle kännas ordentligt när hon ryckte till. Själva struphuvudet trycks då ihop och gör mycket ont. Ett rejält knyck och Chili tappade andan. Hon blev låg och nästan rädd, och när jag tog över efter detta visade Chili knappt någon arbetsvilja mer.. hon drog ut mot väggarna och försökte gå och lägga sig på platsen vi pausade på emellanåt för att hon ville komma undan. Ledsamt att det gick så här långt idag. Jag sa till Lotta att jag absolut inte tänker slå eller drämma till min hund på träning, för då slutar jag hos henne. Jag vill ha en arbetsvillig och positiv hund, vilket hon inte ens är nu här hemma ikväll.

Inte nog med att Chili var knäckt redan då. Lottas ena hund gjorde utfall mot Chili när hon och jag vallade. Rätt som det var nöp hon till när vi bara gick förbi. Dålig koll av tränaren tycker jag. Detta hände även en annan hund som inte bad om bråk, så det var inte upplyftande för dessa två lite mer osäkra hundar.

Det tredje som gjorde att jag kände att det inte blev så bra idag, var att ett av alla bagglamm var hotfullt och lyckades stånga Chili rejält en gång rakt i ansiktet så hon föll baklänges. Vad rädd och arg hon blev då, Chili. Hon satte blicken i baggen och struntade i de andra för några sekunder. Jag såg Chils hämdlystna blick och berömde henne för detta, men efter situationen ville Chili gå och vila då smällen var hård och hon fick så ont så hon kröp ihop och slickade sig försiktigt om munnen.

Nu till helgen ska vi till Rättvik och tävla agility, och denna helen ska vi bara ha roligt, Blomman och jag! Jag är så arg och ledsen på allt och alla just nu... ingenting går våran väg. Snart vänder det hoppas jag, för annars vet jag inte vad jag tar mig till.


Chili mitt hjärta, du skall förbli en positiv och lycklig hund!!
RSS 2.0