Hon gör det igen och igen och igen!

Först var det inofficiellt i Uddevalla med två vinster, sedan var det DM i västra götaland där hon vann agilityklassen och igår knep hon förstaplatsen igen i agility - men nu i klass tre =)
 
 
Det var tävling i ridhuset "Troya Horse Arena" i närheten av Kungälv. Hopploppet på morgonen var riktigt trixig och på tok för många tajta och snäva svängar för att jag skulle våga satsa fullt med lilla pinglan. Vi startade och i mitten av loppet lät jag henne springa på raka hinder istället för runt dem på vissa ställen - allt för att skona hennes sköra tass. Diskvalifikation med mening och hoppades på en lite vänligare agilitybana. Mycket riktigt var det en bana för Chili. Det roliga är att jag inte satsade alls på att ta hem någon SM-pinne eftersom vi ligger lågt vad gäller tävling på högre nivå. Jag vågar helt enkelt inte som det ser ut nu. Vi gick in på banan med min förhoppning på att sätta alla kontaktfält och göra ett svårt blindbyte om Chili hade tjuvat på A:et. Men min lilla docka skötte sig exemplariskt och stannade tills jag släppte henne. I mål kom vi, alldeles felfria och glada över att kommit i mål utan skador och med avklarade svårigheter. Till råga på allt går vi upp i ledningen, före både SM-vinnare och landslagshund. Hurra för min fantastiska jycke!! <3 Men förlåt för att vi knep en SM-pinne från någon som säkert jagade den :-/ Kul hade vi i alla fall och solen sken. Bland det bästa var att alla vänner var så glada för vår skull, att vi äntligen är tillbaka! I alla fall i någorlunda skick =)

Duktiga, älskade hund gjorde comeback(inoff.) i Uddevalla

 
Nu har jag äntligen en nöjd och glad träningshund igen. En underbar hund kräver att få sitt liv berikat med det den gillar bäst: sällskap, bollar och AGILITY!!! Trodde jag Aldrig. Men skam den som ger sig. Med en extrem vilja, arbetslust och rätt rehabilitering har vi nu kommit så långt igen så att Chili startat tre inofficiella lopp i agility. Detta skedde i Uddevalla i helgen som gick. Ingen är nog gladare än jag, tja, förutom Chili då =)
 
Inte nog med att tassen höll, vi vann två av tre lopp också! Två klanderfria lopp med fina kontaktfält och inte en vurpa av varken matte eller hund trots lervällingen på plan. Tredje loppet gick också perfekt men när man är så snabb som Chili är i slalom, är det inte lätt att få fäste alltid. Hon gled förbi en pinne trots fullt försök till att bromsa upp för att klara det. Fina, glada, duktiga Chili =) Ett par fodersäckar, kampleksak, några tuggben och hundgodis som vinst gjorde att vi kammade hem både anmälningsavgift och lite till =p
RSS 2.0