Oxie/Skurup

Helgen som gick (påskhelgen) var vi ett helt gäng från Göteborg/Alingsås med omnejd på agilitytävling i Nils Holgerssonhallen i Skurup. Fredagens lopp för mig och Chili gick åt skogen. Chili lyssnade för en gångs skull dåligt och vi ladda om inför lördagen istället. Denna dag bjöd vi på några lopp av höge kvalité. Ett hopplopp i öppenklass dår Chili tog hem vinsten med några tiondelar till tvåan. I agilityloppet gick allt bra utom kontaktfälten - blir stenhård satsning på dessa samt bordet fram till landslagsuttagningen... Sista hopploppet i klass 3 gjorde vi bästa tid igen, men irre som jag var bytte jag min planerade väg till någon helt usel väl och sprang i vägen för Chili så hon rev två hinder, tyvärr. Mycket nöjd med Chili denna dag.

Så, nu full satsning på träning ett tag framöver.

Och förresten - GRATTIS PÅ FÖRDELSEDAGEN ÄLSKLING! =)

Fykan

Har inte skrivit här på ett par veckor, så nu är det hög tid.

Helgen innan påsk var Mikael, jag, Andreas, Patricia, Tobbe och Elena samt våra fyrbenta vänner på Fykan och hade en helg fylld med total avkoppling. Det behövdes kan jag lova. Vila både kropp och själ samt bara umgås. Tack alla för en härlig helg bland klippor och mat =)
Chili och Ninja hade nyss börjat löpa så Arro var nöjd. Han tyckte nog att den helgen var toppen, förutom att tjejerna var aningen svårflörtade. Söndagen bjöd på sol och ingen vind, så vi passade på under morgonrundan att bara lapa sol och vara. Jag filmade en del och tog några bilder - dock med mobilen så det blev inga perfekta kort tyvärr. Håll till godo i alla fall! ;-)Igång igen!

Så himla skönt - Chii och jag är igång igen. Detta gäller både vallning, agility och löpträning. Senaste nytt är att vi börjat träna in "bordet" i agilityn, det kommer ju att vara med på landslagsuttagningen! I torsdags var Chili och jag med på GMBK:s "trippelchansen" där vi tog hem segern i hoppklassen men fick fem fel i agilityklassen med en rivning tyvärr. Det var en roig tävling (inoff.) där alla hjäpte till. Bra anordnat Sofie, Hanna och Linn!

Senast nu i helgen har jag och Chili haft mycket egentid och då passat på att valla så mycket vi kunnat. I lördags vallade vi ett par timmar hos Jeanette och hennes fårskallar(!!). Dessa har verkligen blivit svårflyttade så vi hoppas på att Jeanette byter ut dom till ett gäng mycket mer "springiga" får snart... Tack att du/ni vill ha oss där =)

Idag, söndag, har Chili och jag umgåtts med femtiotalet får från 10:00-14:00 uppe hos Lotta Axelsson i Gräfsnäs. Mycket lärorikt och nu känner jag mig nöjd med hennes tips och råd samt att både Chili och jag börjar komma in i vallningen bättre. Det är under mer kontroll nu och Chii fokuserar bättre. Får väl snart börja kika på vart och när VP ska hållas under sommaren..

Bästa hundarna!

RSS 2.0