Ny kurs!

Och så har jag äntligen hittat en kurs som verkar överensstämma med sättet Chili ochmåste träna på för att klara vallningen. Jag säger bara; Lotta Axelsson. Med sin whiskeyröst och rätt fram:iga sätt fick hon mig och chili att skärpa oss totalt och hitta stilen. Plötsligt hade jag en hund med fina mjuka vallningsegenskaper. Jag bara längtar till nästa gång!!!

Höst för tjusan! =)


Chili

Arro

Goa

Att respektera...

Min goda arbetskamrat kom, härom dagen, mycket upprörd till jobbet. Hon är runt 20 år och har två små ulliga vita hundar som är hur snälla som helst. De stod och väntade på spårvagnen när hon såg två kvinnor i 40-50-årsåldern som stod och pratade och glodde på A och hennes hundar. Rätt som det var harklade sig en av kvinnorna och samlade allt saliv hon hade i munnen och drog iväg en rejäl loska på en av hundarna. Vad är det för jävla sätt?!! Kvinnorna hade slöja på sig båda två, och min vän frågade:

"URSÄKTA, men vad håller du på med?!".
Då svarade den som spottade:
"Är du rasist eller?".
"Nej, det är jag inte. Jag frågar dig vad du håller på med. Du spottade på min hund."
Den oförskämda kvinnan tog tag i sitt hukle och svarade tillbaka, ännu en gång med en motfråga:
"Är det bara för att jag har en sådan här på mig, din jävla rasist". Nu började tjejen bli ordentligt upprörd och kände sig otroligt påhoppad: "Nej, jag är inte rasist, men jag blir snart när du säger så och beter dig som du gör". Slöjan svarade med att skrika ut "Jävla Sverige, jag hatar Sverige! Jävla rasistland!".

Åk tillbaka till dit fina land då, tänkte jag när A berättade vad som hänt. Hur får man bete sig egentligen?! Goda A svarade precis som hon skulle och var inte heller ohyfsad. Hon till och med började frasen med "Ursäkta". Om nu Sverige är så dåligt kan de som vill lika väl åka tillbaka till sina egna länder? Alla på jobbet brusade upp över detta, och det var inte många av oss som skulle hållt sådan god min som A gjorde. Många av oss hade blivit så arga och upprörda att vi hade varit mer uppkäftiga tillbaka och spottat henne i ansiktet. Åhhh!!!! Vad arg jag hade blivit! Arg och ledsen över hur någon kan vara så oförskämd mot mig och mina oskyldiga hundar. Hade man satt sig emot hade väl halva Brunnsparken stått upp för henne, men inte en jävel hade hjälpt den utsatta. Det var flera personer som såg detta hända, men inte en enda av dem hjälpte A eller stod upp vid hennes sida. Man skäms över så fega folk är...

Falkenberg med vinst och cert!

Idag åkte vi hemifrån vid halv åtta - nästan sovmorgon. Jag packade fikaväskan och Mikael gick upp en halvtimme senare än mig. Chili hon låg vid dörren och visste vad som väntade. Som vanligt hade hon knappt tid till att äta sin frukost.

Vägen ner var mycket dimmig och kylig. Kvart i nio var vi på plats på Falkenbergs brukshundklubb, men vid den tiden hade solen börjat lysa över klass 3-ekipagen. Första banan var av en knepigare sort. Speciellt en sekvens där långhoppet var inblandat. Många ekipage diskade sig där, men vi klarade det brilliant - ända tills jag hamnade bakom Chili och missade mina framförbyten som var planerade. En vägran och sedan en disk. Vi kilade av banan och laddade för det viktigaste loppet: agilityloppet.

Med full fokus på att gå in och göra ett bra lopp med ordentliga kontaktfälttog vi oss runt på bästa tiden och med näst intill full kontroll. Speciellt nöjd är jag över de tajta svängarna som vi har tränat de senaste två veckorna. Se speciellt tredje sista hindret =)

 Hoppcert Falkenberg


I slutet på dagen är hon bäst ändå... ("citat" - Anette Mattsson)Hon är den Bästa.Vi tävlade DM i Kungälv i lördags. Första loppet gick strax efter 08.00, och vi gick in och gjorde vad vi skulle - nästan. Efter ett kanonlopp var det bara två hinder kvar. Det var ett vinklat upplopp med en rak tunnel och ett hopphinder. Jag visar med hela armen "ut" och säger "genom". Jag ser Chili bromsa upp ett kort ögonblick där jag tror hon har tagit kommandot, vartefter jag vänder blicken mot målgången och spurtar. Chili missar tunneln. DM är kört för vår del.

Del 1 av 2, Hopp.

Vi stannar trots denna bedrövliga miss kvar och kör vårt andra lopp för dagen, vilket vi nollar och vinner. Eftersom loppen räknades ihop var vi redan diskade, men med dessa goa lopp i bagaget satsar vi på kommande tävlingar istället. Planen är ju att samla ihop tre pinnar till i agilityn för att nå vårt mål - SM 2011.

Del 2 av 2, Agility.
RSS 2.0