Spår och svampletande

Idag regnar det och vädret är inte speciellt inbjudande. Mot alla odds ringer min bror och frågar om inte jag och Chili vill följa med ut i skogen för att plocka svamp, fika och träna lite spår med hundarna. Kul! Just vad vi behövde idag, lite annat än den vanliga vardagen. Ninja och Chili härjade runt i skogen och luktade som sura disktrasor efteråt, så det fick bli var sin dusch för dessa båda. Svamp hittade vi mängder och fikat satt som en smäck. Dessvärre hade Andreas glömt ta med sig kaffemuggar så vi fick ta vad vi hade med oss:


Dricka kaffe ur Chilis lilla vattenskål fick gå för denna gången =)


Och brorsan var inte sämre han. Det gäller att inte vara kräsen =P


Chili väntar på att vi ska fika klart så att hon får spåra.


Ninja är laddad inför sitt spår....

Bilputs med Sofie

En ledig fredag som denna gick åt till att putsa och feja på våra bilar. Sofie och hennes Vilja kom hem till oss kl 10.00 och vi satte genast igång med att dammsuga och städa bilarna inuti. Det var putsning av rutor, både in- och utvändigt, det var dammtorkning och tvätta gummimattor. Sedan fettade vi in lister och oljade lås inför vintern och drog sedan igång med gamla Bettans rejäla puts! Tvättades och skinnades, torkade dörrar och lister, vaxade in ljusgrå lister till mörkgrå, plockade bort gamla matta ögonlock, tog ner grillen för omlackering i crome, ny fet vaxfärg på dragkroken, rubbade HELA bilen och vax uppepå det. Efter allt jobb lyxade vi till det med en pizza. Lyx!! Men vadå? Det är ju fredag =)


Taktiksnack.


Söta Sofie =)


-Hey matte! Vad gör du här inne i bilen egentligen?


Två mycket kloka blondiner. Så det så.

Vallning, vallning och agility =)

Det har det mest varit den senaste tiden. Massor med vallning och agility! I helgen som gick tog sig vårt lag, The Challengers, till SM med våra underbara doggar. Vi knep sista pinnen i hoppklass B lag nere i Råådalen i söndags. Så himla gött!!


Bilden tagen på gotland i somras då vi också stod på prispallen!

Nu satsar jag och Chili på att även skrapa ihop våra sista pinnar till SM individuellt som, precis som lag-SM, går av stapeln på Järfällavallen i juni, 2011.

Härom dagen när jag var hos Jeanette och tränade vallning togs det några bilder. Här kommer några av dem:


Chili som smyger lite för fort bakom fåren.


Bättre kontrollerat, duktig hund.


Jeanettes Shiwa och lilla Sun =)


Vi kollar på när proffsen tränar.


Bäst att passa sig om man är ett får i Pax:s hage!


Grymmaste bilden denna dag =)

Sjuk, men har inte tid!

För det första vill jag bara skriva:

JAG ÄLSKAR DIG ARRO!!!!! =)Sedan är jag hemma från jobbet nu på grund av jobbig förkylning, och jag vill inget hellre än att träna själv och träna Blomman. Vi har vallat en hel del på sistonde, men det går inte så mycket framåt som jag vill... Min vän Maria Jäger tipsade mig om en vallhundsinstruktör som jag nog ska testa. Jag behöver verkligen få fart på det här nu om vi ska lyckas!!


Träning hos Jeanette hos Pax får =)

Liiite för bråttom...

Så där ja, bättre avstånd...

Är du från skåne så stanna i skåne.

Haha, ungefär så sa Rosa att man säger om skåningarna. Fast inte vad gäller Sofie då förstås =) Hon är ju den bästa och alltid välkommen upp till goa Götet! Fisen och hennes mini-blomma var med oss hela helgen och hejade på oss. Så himla mycigt att du kom dit Sofie! Skönt för dig också kanske att få en paus i den köriga vardagen. Heja er! Mer sånt här =) Snart är ni ju uppe i klasserna och faightas med oss riktiga tävlingsmänniskor =PVi tävlade i helgen igen som gick, fast tyvärr utan vinster eller fina priser. Vi alla gjorde några kanonlopp och några mindre bra lopp. Lite halvnöjda med våra laglopp åkte vi hem halvdystra på söndagen.. i alla fall kände jag så. Chili börjar bli riktigt bra nu men ibland är inte jag tillräckligt engagerad och då tappar jag henne. Chili har alltid full fokus och vill mer än någon annan känns det som. Tyvärr räcker inte alltid detta för att vi ska ta oss runt felfrittt, men en riktigt knivig hoppbana tog vi oss runt trots att jag gick och småskrattade för mig själv under banvandringen. Jag trodde aldrig vi skulle kunna ta oss runt den banan, men det gjorde vi banne mig! En rivning på grund av att jag inte förberedde hene på att det kom ett snävt hopp, och en rivning som Chili får ta på sig själv. Men i mål kom vi och vi var väldigt nöjda och glada.En eller två tjuvstarter under lördagen gjorde mig lite nervös, men ändå mycket bestämd i starterna under söndagen. De sistnämnda gick därmed också mycket bättre, och jag vågade bestämma mig för att lita på Chili vilket visade sig gå alldeles utmärkt. Måste våga tro.

Jag hade hand om min lille prins i helgen, och lätt som han är att ha och göra med så var det inga problem att ha honom svassanes omkring på tävlingsområdet eller i stugan. Rasister som de ofta är(sheltiesarna) förälskade Arro sig nog i varenda sheltie som han träffade =) Dödstrött sov han i sängen under natten lör-sön vid Sofies fötter med Chili och Vilja brevid sig - hela natten! Då var han trött kan jag lova, han till och med dreglade! =P hihi min lille goding =)

RSS 2.0