Sista helgen på Fykan 2009...

Mamma, pappa, Mikael, jag, chili och Arro packade ihop oss i en bil och drog norrut. Vi skulle till Fykan för att fiska och stänga igen huset för vintern. Vädret bjöd på sol, moln och en massa vind - men inget regn! =) Skönt att komma ut till havet och klipporna igen och ta en liten micropaus. På nätterna susade det i huset och vi hörde takpannorna röra på sig. Jag och Micke låg på vinden, där hade vi inga element på så vi kröp tätt ihop under täcket och höll faktiskt värmen bra hela natten. Om min fot hamnade utanför täcket vaknade jag direkt och stoppade in foten i massa täcke igen. Vi eldade massa i spisen uner kvällen, men värmen ville inte riktigt leta sig upp till vårt sovrum.

Denna helgen hade Mikael sett fram emot länge, han och pappa skulle nämligen ut och lägga hummertinor. Innan de vågade sig ut på havet med båten oroade vi oss över om det verkligen var en så bra idé att åka ut med båten i den blåsten. Bestämt var bestämt. Mikael och pappa drog på sig fiskehatt, stövlar, galonbyxor och flytvästar och trotsade vädret. Det lugnade sig lite under lördagen och på kvällen förankrade vi oss med båten inne i en vik och satt i kvällssolen och kastade efter öring, något napp här och där med de släppte tyvärr.



Hummertinorna låg nu i vattnet och två nät väntade på fångst söndag morgon. Nätet var dessvärre tomt på matfiskar (tre små rackare hade fastnat) men tång fanns det gott om. Hummertinorna hade däremot givit vinst. Lite besvikna över att inte ha fått en enda hummer kastade vi i 96 stora krabbor och sparade 11 st. Dessa kokade vi sedan och tog med oss hem. En härlig helg med god mat och mycket frisk luft - så kan jag summera helgen!


Mikael skär gäddorna i bitar för att agna hummertinorna med. Måttligt road över lukten.

Fixar och donar inför isättningen av tinorna. (Mamma och pappa.)

Liksom jag ulkade pappa åt den bedrövliga lukten från gäddorna.

På väg ut ur viken för att kasta i burarna.

107 st matkrabbor!!!
Det blev nattens fångst.


Kommentarer
JOHANNA

härliga bilder =D

2009-10-16 @ 22:51:11
URL: http://johannasarea.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0